Un mecànic de Reus, investigat per delicte d’odi després negar-se a reparar vehicles de policies i guàrdies civils

Ha estat denunciat davant els Mossos d'Esquadra, on s'ha negat a declarar. Li defensa un lletrat del col·lectiu d'Advocats Voluntaris de l'1-O.

Exterior del taller de Jordi Perelló, donde ocurrieron los hechos.

Un mecànic de Reus, Jordi Perelló, està investigat per un presumpte delicte d’incitació a l’odi després d’haver negat a reparar el vehicle d’una agent de la Policia Nacional, segons informacions que publiquen Diari Més i l’emissora RAC1, on ha explicat el cas. Els fets que relata el reusenc es van iniciar el passat dimecres quan l’home va rebutjar, mitjançant una trucada telefònica, passar la revisió d’una de les seves clientes, agent del cos policial «per conviccions personals». Aquestes conviccions parteixen dels fets ocorreguts el passat 1 d’octubre a Catalunya. Després d’aquests successos, Perelló va decidir no atendre agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Segons la versió de l’entrevistat pels esmentats mitjans, dues dotacions de Mossos d’Esquadra es van presentar en el seu taller i ha estat denunciat, encara que es desconeix encara qui va imposar la denúncia per presumpta incitació a l’odi. El mecànic afirma clarament que el seu taller és un establiment privat i que és ell qui pot decidir a qui atendre. Basa la seva afirmació en el Reial Decret 298/93 de 8 d’octubre que regula l’activitat industrial i de prestació de serveis en els tallers de reparació de vehicles.

Jordi Perelló ha estat citat per declarar. David Piqué, del col·lectiu d’Advocats Voluntaris de l’1-O, defensa al mecànic, que es va negar a declarar a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Reus. Si la causa prospera, haurà de declarar davant del jutjat, encara que també podria ser arxivada al considerar-se que no existeix el citat delicte, com així ho afirma l’advocat que defensa els interessos del mecànic.

Oferirem informació procedent de Mossos d’Esquadra sobre aquest cas quan sigui facilitada.

Port de Tarragona