Els testimonis afirmen que el conductor d’Amposta es va mostrar insensible i absent després de matar els dos joves

Imatge de la vista oral que va començar ahir al jutjat Penal 1 de Tortosa. Foto: Sofia Cabanes - Aguaita.cat

Manuel Vicente P.C., el conductor que va matar dos joves amb la seva furgoneta, que conduïa drogat, es mostrava insensible i absent moments després del succés. Així ho han declarat els testimonis, entre els quals es troben agents dels Mossos d’Esquadra, que van acudir a l’emergència aquell 22 de desembre de 2016 a Amposta. El judici va començar ahir al jutjat penal de Tortosa davant d’una gran expectació popular, que ha fet que entre 150 i 200 persones -la majoria amics i familiars dels morts- es concentressin a les portes del jutjat per protestar per la lleugeresa de la pena sol·licitada pel fiscal. Quatre anys de presó per un delicte de seguretat viària (per conduir sota els efectes de les drogues) en concurs ideal amb dos delictes d’homicidi per imprudència greu és la petició del Ministeri Públic, que contrasta amb l’absolució sol·licitada per la defensa, informa el digital Aguaita.cat

El representant de Manuel Vicent P.C. considera que la cadena de custòdia de les proves no s’ha respectat. Es refereix a la forma en què han estat guardades les mostres que acrediten que havia consumit substàncies estupefaents, concretament cocaïna. Però l’advocat de la defensa ha altres «estratègies» per provocar l’absolució del seu representat: el fet que li haguessin anestesiat al dentista dos dies abans de l’accident i l’aportació d’un informe mèdic que acreditaria que pateix una malaltia incompatible amb consumir cocaïna.

Els policies de trànsit han indicat que a la calçada no es va apreciar cap senyal que s’hagués produït una reacció com una frenada o un cop de volant evasiu. Segons els testimonis, el xoc es va produir en sortir d’un revolt, en què la furgoneta va seguir la trajectòria recta impactant amb la moto on viatjaven les víctimes.

El dia més esperat serà demà, dimarts 13, en què es produirà la seva declaració en la vista oral. La concentració de persones a les portes del jutjat ha provocat moments de tensió, especialment a l’entrada i sortida de l’acusat acompanyat de la Policia.

Port de Tarragona