El fiscal general de l’Estat dubte si la negativa del mecànic de Reus a atendre un policia és un delicte d’odi

Julián Sánchez Melgar

Julián Sánchez Melgar ha mantingut aquest matí una reunió amb els periodistes durant un esmorzar informatiu en què ha fet esment a diversos temes relacionats amb Catalunya. En aquest context, s’ha referit al cas del mecànic de Reus investigat per un delicte d’odi, i ha fet esment al fet que “potser no estem en presència de cap delicte d’odi, sinó en altres àmbits”. El màxim representant del Ministeri Públic afirma que va quedar perplex quan va veure a la premsa els titulars sobre aquest cas.

Sobre això, la Fiscalia General de dur a terme una instrucció perquè s’aclareixi quan ha de ser aplicat aquest tipus de delicte, creat el 2015. Sánchez Melgar ha mostrat la seva preocupació per la imprecisió a l’hora de qualificar aquest tipus d’actes delictius. Ha posat exemples relacionats amb els mestres que han declarat sobre l’1-O.