Detinguda a Martorell per inventar-se un atracament al seu establiment per cobrar la indemnització de l’assegurança

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dimecres 14 de febrer, una dona espanyola, de 53 anys i veïna d’Abrera, com a presumpta autora d’un delicte de simulació de delictes i per un delicte d’estafa. Els fets que han portat a aquest arrest van iniciar-se el 15 de novembre del 2017, quan la dependenta d’una botiga va denunciar un robatori amb violència, que hauria ocorregut el dia anterior, en el seu establiment al municipi d’Abrera. La dona va manifestar en seu policial que dues persones l’haurien intimidat amb un objecte i li haurien demanat la recaptació de la botiga.

Posteriorment, els agents de la Unitat d’Investigació van tenir coneixement mitjançant la Policia Local d’Abrera, que els va alertar immediatament, que la dona hauria visitat les seves dependències per tal de denunciar un furt al seu establiment, manifestant que li havien sostret 500 euros i que no havia vist els autors.

L’agent de la recepció de la Policia Local la va informar que aquests fets habitualment no són coberts per les pòlisses d’assegurances. Una vegada a l’interior de la comissaria va canviar la versió i va informar que havia estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació a l’establiment, motiu pel qual l’agent la va derivar a dependències dels Mossos d’Esquadra, ja que es tracta d’una tipologia delictiva d’instrucció directa de la Unitat d’Investigació del Cos de Mossos d’Esquadra.

Així mateix, els investigadors es van posar en contacte amb l’asseguradora que va informar que la persona denunciant havia cobrat 560 euros de la companyia. Finalment els agents van detenir a la denunciant com autora d’un delicte de simulació de delictes i per un delicte d’estafa. La dona va quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial a l’espera que la citi el jutge.

El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la denúncia falsa es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per simulació de ser responsable o víctima d’un fet delictiu és una pena multa d’entre sis i dotze mesos. L’objectiu de les denúncies falses és cobrar de les asseguradores, el que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.

Port de Tarragona