Dos detinguts a Igualada per intentar estafar a un mossèn «unflant» la factura de restauració d’objectes religiosos

Volien cobrar-li 18.000 euros per una restauració que no valia més de 1.500 euros.

CME Foto

Dos homes de 43 i 17 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Perpètua de Moguda, han estat detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, en grau de temptativa, ja que van intentar cobrar 18.000 euros a un mossèn per la restauració d’uns objectes religiosos per treballs que no valien més de 1.500.

El passat 9 de febrer el mossèn de la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada va informar els Mossos que podia ser víctima d’una estafa en diverses restauracions. Segons va explicar, feia uns deu dies que dues persones el van visitar a la parròquia i es van presentar com a restauradors d’objectes religiosos. Li van mostrar diverses cartes de recomanació d’altres capellans i li van restaurar un calze gratuïtament com a mostra del seu treball.

Aquest fet li va donar confiança i els hi va fer entrega de dues creus, un faristol, un sagrari, dos canelobres, un hisop i un encenser per tal que els restauressin. A més, va pactar amb ells que abans de fer qualsevol restauració li farien arribar un pressupost. Finalment, els dos homes es van posar en contacte amb el capellà per informar-lo que l’endemà, pels volts de la una del migdia, li farien entrega dels objectes restaurats i que el seu cost era de 18.000 euros.

Per aquest motiu, l’endemà, els mossos van iniciar un dispositiu d’espera però quan anaven a contactar amb el mossèn, els dos homes van tenir una avaria amb el seu cotxe a l’autovia A-2. Els agents es van adreçar fins al lloc i, un cop allà, van parlar amb els dos homes els quals van confirmar que portaven diversos objectes al mossèn de la Parròquia Sagrada Família d’Igualada.

Els mossos els hi van demanar que els acompanyessin a la comissaria per tal d’esclarir els fets. Després de diverses gestions van confirmar que els dos homes intentaven estafar al mossèn, ja que li volien cobrar 18.000 euros per la restauració de tots aquells objectes, que no valia més de 1.500 euros. Per aquest motiu, els dos homes van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’estafa en grau de temptativa. El detingut major d’edat va passar el dia 10 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada. Per altra banda, el menor va quedar a disposició de Fiscalia de Menors.

Port de Tarragona