Ingressa a presó un lladre que va atracar amb un ganivet vuit farmàcies de Barcelona en només una setmana

Actuava tapat amb una caputxa i un tapaboques per no ser descobert per les víctimes i fugia a peu després de cometre el robatori molt ràpidament.

Els Mossos d’Esquadra han conclòs una investigació policial després de detenir un lladre que en tres dies havia assaltat vuit farmàcies als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Eixample de Barcelona intimidant els empleats amb un ganivet. La investigació duta a terme per agents de la Unitat d’Investigació de les comissaries de Gràcia i Horta- Guinardó va permetre identificar i localitzar l’autor dels robatoris violents i detenir-lo el 14 de febrer. Es tracta d’un home de 52 anys i de nacionalitat espanyola al qual se’l relaciona amb vuit robatoris violents de farmàcies i una temptativa de robatori en un gran establiment comercial.

Fruit de la investigació es va constatar que l’home que estaven buscant sempre cometia els fets amb tapaboques i caputxa per la qual cosa la seva identificació va ser molt complicada, ja que les víctimes no aportaven dades concretes de l’autor dels fets. A més, en diversos robatoris no hi havia càmeres de seguretat i es va haver de fer recerca de càmeres de videovigilància per les immediacions per poder observar el sentit de fugida i veure la roba que duia en el moment dels fets, cosa que va permetre constatar que l’home sempre fugia caminant després de cometre el robatori molt ràpidament.

Finalment es va poder identificar qui va resultar ser l’autor dels fets, un home amb nombrosos antecedents policials i veí de la zona que actuava en farmàcies de proximitat i sempre utilitzava el mateix modus operandi. El 14 de febrer, després de realitzar una espera en el seu domicili, va acabar detingut quan accedia a casa seva. Els agents van poder recuperar la roba que portava per cometre els robatoris i que les víctimes van reconèixer. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona