L’Audiència de Girona jutja dos guàrdies civils acusats de segrestar i extorsionar un home en un descampat de Vilablareix

L'acusació particular demana 38 anys de presó i el Ministeri Fiscal 9 a cada un d'ells.

Audiencia Provincial de Girona. / GM

El representant del ministeri fiscal sol·licita nou anys de presó per a cada un dels dos agents de la Guàrdia Civil que presumptament van segrestar un home a Girona i li van demanar diners després de portar-emmanillat a un descampat de Vilablareix. L’Audiència Provincial ha iniciat el judici, en el qual també s’hagin altres dos acusats pel mateix cas, per als quals es demanen vuit anys. El Ministeri Públic sol·licita que se’ls condemni pels delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació i lesions. Segons relata en les seves conclusions el fiscal, els fets van passar el novembre del 2013 quan els dos guàrdies civils es van posar d’acord amb els altres dos homes perquè esperessin a la porta de la casa de la víctima, a l’avinguda Lluís Pericot, per portar-los en cotxe al lloc on seria extorsionat. Els lletrats que defensen la víctima demana 38 anys de presó per als dos agents i 29 per als dos homes que no pertanyen a l’institut armat, ja que considera que el tribunal ha de contemplar el delicte de pertinença a una organització criminal.

La víctima ha declarat avui durant la vista oral que va passar molta por i que els acusats no van parar d’amenaçar i colpejar amb una pistola, fins al punt que va pensar que el matarien. Els guàrdies civils pertanyien en aquell moment (6 novembre del 2013) a la caserna d’Igualada, mentre que els altres dos acusats procedeixen de Santa Coloma de Farners i Sils. El presumpte segrestat posseïa antecedents penals per assumptes de drogues, però ha declarat que va pensar que s’havien equivocat de persona. Els processats declararan en l’últim dia de judici.

 

Port de Tarragona