FLASH: Mor Antonio Fraguas, el dibuixant d’humor Forges

El nom "artístic" de Forges va sorgir durant la seva estada a l'Hotel Gaudí de Reus.

L’humorista gràfic Antonio Fraguas, popularment conegut com Forges, ha mort aquesta nit als 76 anys a la Fundació Jiménez Díaz de Madrid. Fargues va néixer el 1942 a la capital d’Espanya i el seu decés ha tingut com a origen un càncer. Va començar a treballar a TVE i el 1973 va deixar el seu treball com a mesclador per dedicar-se íntegrament a l’humor. El seu apel·latiu, Forges, procedeix de la traducció al català del seu cognom perquè no s’identifiqués el veritable, perquè ser funcionari i humorista no era una barreja ben vista en aquells temps. Curiosament, va ser a Reus on va decidir batejar-d’aquesta manera. Estant allotjat a l’Hotel Gaudí, va preguntar a un dels cambrers com es pronunciava en català el cognom que va heretar del seu pare: Forges. I així se li va conèixer a partir de llavors. Era habitual que en els seus acudits aparegués Reus, a manera d’agraïment.

La seva primera vinyeta es va publicar a «Poble» en l’any 1964. Va començar a ser popular a Informacions, on va col·laborar des dels anys 1967 i 1979. Entre els mitjans que ha publicat es troben Diez Minutos, Germà Llop, Arreu, El Jueves, Interviú, dissabte Gràfic, Diari 16, el Mundo, Lectures o el País.

Port de Tarragona