Mossos i Guàrdia Civil desarticulen a Sant Pere i Sant Pau una organització dedicada al tràfic de drogues

L’organització investigada adquiria diverses classes de substàncies estupefaents i, després d’adulterar-les, les distribuïen a venedors o les venien directament al detall.

Diners intervinguts en l'operació. / G.C.

 

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues que operava activament al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Els agents han detingut quatre persones i han intervingut 500 grams de cocaïna, 29 grams de metamfetamina, 85 grams d’haixix, 175 grams de marihuana i 10.110 euros en efectiu.

L’operatiu es va iniciar quan van coincidir dues investigacions paral·leles de la Guardia Civil i dels Mossos d’Esquadra, relacionada amb la investigació d’un grup organitzat amb membres establerts a Tarragona i que s’estaria dedicant al tràfic de drogues mitjançant terceres persones o fent les vendes al detall ells mateixos. Davant d’aquesta coincidència, els agents d’ambdós cossos policials van crear un Equip Conjunt d’Investigació (ECI) per portar el cas i esclarir l’il·lícit penal.

Com a resultat de les investigacions, els agents van esbrinar que l’organització realitzava habitualment compres de diverses partides de drogues que, un cop preparada, venien al detall o la distribuïen a petits traficants. D’aqueta manera, van monopolitzar les vendes al detall en el barri on residien. Arran de la informació obtinguda en la investigació, es va establir un dispositiu policial conjunt per poder desarticular l’organització criminal i es va detenir a quatre integrants de l’organització. En aquest sentit, es van fer dues entrades i registres en dos immobles del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona on es produïen els contactes i les transaccions de compravenda de substàncies.

Els detinguts són dos homes de 34 i 40 anys i dues dones de 21 i 33 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Tarragona acusats d’un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues i un delicte d’integració en organització criminal. Els quatre van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona i el jutge va decretar l’ingrés a presó dels dos homes.