Els Mossos descobreixen que el ‘segrestat’ era qui treia els diners del banc per pagar el seu propi ‘rescat’

Ha estat detingut per simulació de delicte. La seva dona va denunciar la desaparició a Santa Coloma de Gramenet hores després que ell digués que anava a la farmàcia.

Comissaria de Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Gramenet / GM

Els Mossos d’Esquadra seguien els moviments bancaris d’un home que va trucar al 112 dient que estava segrestat a Santa Coloma de Gramenet. La sorpresa va venir quan a les càmeres de seguretat del seu banc, on s’havien extret diners per al rescat qui hi sortia era ell mateix segrestat. Això va portar a la seva detenció per simulació de delicte, informa la policia catalana.

L’arrestat és un home de 34 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Santa Coloma de Gramenet. Els fets es remunten a la nit del 12 de febrer, quan una dona denuncia la desaparició del seu marit a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Gramenet. La dona va explicar que la matinada anterior el seu marit havia marxat a buscar una farmàcia de guàrdia perquè li feien mal els queixals i no havia tornat, ni tan sols havia anat a treballar.

Al mateix temps que la dona denunciava aquests fets es va donar la casualitat que el «segrestat» estava trucant al telèfon d’emergències 112 denunciant que uns homes, amb els qui tenia problemes, l’havien traslladat contra la seva voluntat a un local, on el tenien tancat. Segons després es va tallar la comunicació, i el detingut va penjar, ja que sentia passos que s’apropaven. A partir d’aquests fets, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet va iniciar gestions amb l’entitat bancaria del presuntament retingut contra la seva voluntat i van poder constatar que s’havien produït moviments bancaris consecutius en el compte corrent del presumpte desaparegut, gairebé 4.000 euros en vuit extraccions diferents.

A través d’un acurada anàlisi de les imatges enregistrades a les entitats bancàries d’on es van fer els reintegraments, es va poder comprovar que era el presumpte segrestat qui treia els diners. Malgrat tot, encara existia la possibilitat que el segrestat fos coaccionat o amenaçat per realitzar aquestes operacions. Per aquest motiu es va dissenyar un dispositiu de vigilància a diferents entitats bancàries que van donar els seus fruits: el matí del 15 de febrer el desaparegut va entrar en una entitat bancària tot sol per realitzar un nou reintegrament. Quan els investigadors van determinar que no existia cap amenaça contra el desaparegut el van detenir per simular la seva desaparició. El detingut, que a hores d’ara resta en llibertat a l’espera que el jutjat el citi pel corresponent judici, es va mostrar força penedit per la seva acció i va explicar als agents que la seva trucada tenia com a única finalitat preparar una coartada davant la seva família.

Port de Tarragona