La Generalitat prohibeix per primer cop la circulació de camions per totes les vies de Catalunya a causa de la neu

Els camions poden entorpir la circulació a les vies en cas que es produeixin problemes per la neu. / Foto Ixone Rodríguez

El Servei Català de Trànsit (SCT)  prohibirà la circulació de camions de més de 7,5 tones per totes les carreteres catalanes a partir de les quatre de la tarda d’avui, dimarts 27 de febrer. La mesura pretén evitar que les intenses nevades previstes a tot el territori català provoquin situacions de caos a la circulació. La mesura quedarà en suspens depenent de les previsions i com evolucioni la viabilitat de les carreteres. És una mesura excepcional que la Generalitat posa en marxa per primera vegada com a precaució.

Joan Delort, director general de Protecció Civil a Catalunya, ha declarat que «coneixent els problemes gravíssims que es produiran, per tant sabent-ho deixem el cotxe si podem i mirem mesures alternatives». Delort no ha dubtat a afirmar que fins i tot podria arribar-se a pensar en els beneficis de quedar-se a casa. Per la seva banda, la directora de l’SCT, Dolors Domènec, s’ha referit a la mesura excepcional: «és millor estar situat en un lloc còmode com una gasolinera o un pàrquing, que no quedar-se en mig de la carretera, que és una cosa que probablement passi fins demà «.

Port de Tarragona