Més de mil militars i 250 vehicles de l’exèrcit desembarcaran demà a Tarragona

Procedeixen de Ceuta i es dirigeixen al camp militar de Sant Gregori, a Saragossa, on realitzaran maniobres.

El Port de Tarragona tindrà demà una singular imatge: més de mil militars i dos centenars de vehicle de l’Exèrcit desembarcaran a la ciutat, al seu pas fins a Sant Gregori, a Saragossa. El «desplegament» dels militars, que procedeixen de la Comandància General de Ceuta, té com a finalitat el trasllat de les tropes fins a un punt proper al Centre Nacional d’Ensinistrament, proper a la capital aragonesa, per a realitzar exercicis específics d’instrucció i ensinistrament que , per raons d’espai i seguretat, no es poden realitzar a la plaça de Ceuta, informa el Ministeri de Defensa. La imatge es repetirà al seu retorn, el 10 de març.

Amb aquesta finalitat les Unitats es traslladaran des de Ceuta, via marítima, en dos vaixells militars, el «Martín Posadillo» i el «Camí Espanyol» fins al port de Tarragona. Les Unitats tenen previst la seva arribada al port el dia 28 de febrer al matí, on la Unitat de Terminal (OTIR) del Grup de Suport a la Projecció (GAPRO) pertanyent a l’Agrupació de Transport (AGTP) de la Brigada Logística, gestionarà i coordinés el desembarcament del material i vehicles de les diverses unitats per al seu trasllat. En conjunt es projectaran a l’SOPEU uns 1.100 militars amb 254 vehicles que es desplaçaran per carretera (24 vehicles cadena que viatjaran via ferrocarril).

A causa de la gran quantitat de vehicles i material implicat en el moviment per carretera, es dividirà el comboi en diversos esglaons de marxa que comptaran amb el suport de la Guàrdia Urbana de Tarragona, Guàrdia Civil de la 7a Zona i dels Mossos d’Esquadra .

Port de Tarragona