La Generalitat haurà d’indemnitzar un nen perquè es va esgotar la bateria de la polsera localitzadora del seu agressor sexual

L'agressor ha estat condemnat a vuit anys de presó i l'Administració catalana haurà de pagar 5.350 euros a la víctima.

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat la Generalitat de Catalunya a indemnitzar un menor que va patir agressió sexual per part de Jaume Riera Galán, que ha estat condemnat a vuit anys de presó per aquest fet. Segons la sentència, facilitada avui pel TSJC, l’administració catalana no va realitzar un seguiment del dispositiu localitzador que portava Riera des que va sortir de la presó per uns abusos sexuals comesos anteriorment. El GPS es va quedar sense bateria i per aquest motiu no es va poder fer un seguiment dels seus passos. Segons especifica l’escrit legal el condemnat es trobava en llibertat vigilada, sota control telemàtic mitjançant un dispositiu electrònic «el qual no funcionava per no tenir bateria, extrem que coneixia el Servei Obert de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i el Servei d’Mesures Penals Alternatives , dependents de la Conselleria de Justícia, que tenien encomanat judicialment el control d’aquesta mesura «.

Els fets jutjats per l’Audiència es van produir el 7 de febrer de 2016 a al barri de Sarrià de Barcelona. El processat es va fer amic d’un nen de 10 anys a qui va abordar a les escales del seu domicili, on va realitzar tocaments mentre li tapava la boca instant-lo a que no comptés res. El menor va aconseguir deixar-se anar i pujar al seu domicili.

La Generalitat haurà de desemborsar 5.000 euros en concepte de dany moral i 350 per la curació de les lesions.

Jaume Riera havia estat ja condemnat per abusos sexuals a un altre menor a l’any 2012 i va sortir de la presó el 2015, extinció de la privació que coincidia amb l’inici d’un període de vigilància de 10 anys.

Port de Tarragona