En llibertat un conductor que es va saltar un control, va xocar contra una patrulla durant la persecució i triplicava la taxa d’alcoholèmia en Bellvei

Imatge facilitada per Mossos on es veuen les conseqüències de l'impacte al vehicle policial.

Un conductor de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Arboç, ha quedat en llibertat després de declarar davant del jutge de guàrdia del Vendrell, on ha estat portat pels Mossos d’Esquadra, que el van detenir ahir. L’arrestat està acusat policialment per un delicte de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol, un delicte lleu de danys i un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els fets van tenir lloc ahir al matí en el marc d’un control d’alcoholèmia situat a la carretera C-31 al Vendrell. Un agent va ordenar un vehicle que s’aturés en la zona prevista per fer les proves però el conductor del turisme no va fer cas al policia i va accelerar per fugir del lloc. Ràpidament, una de les patrulles va sortir darrere del conductor escàpol i, mitjançant senyals lluminoses i acústiques, va intentar aturar-lo. Els agents van veure com el conductor, lluny d’aturar el vehicle, augmentava la velocitat i avançava un cotxe sense respectar els senyals de circulació.

Després de deixar la C-31 i passar per l’N-340, el vehicle fugat va entrar al municipi de Bellvei. La patrulla de trànsit va aconseguir col·locar-se al costat d’ell a l’altura del carrer Martí Pol. Llavors, el conductor del vehicle escapolit va fer un cop de volant brusc i va impactar contra el vehicle policial. Després de la topada, els vehicles van quedar aturats. Tot i la col·lisió, ni els agents ni els ocupants del vehicle escapolit no van resultat ferits. Immediatament, els mossos van identificar els dos ocupants del vehicle. En les proves d’alcoholèmia, el conductor va donar positiu amb una taxa de 0,82 mg/l, tres vegades més de la permesa que està establerta en 0,25 mg/l.

Port de Tarragona