Un conductor que va donar positiu en alcoholemia provoca un accident mortal circulant en direcció contraria a Gurb

Els Mossos de Trànsit van detenir ahir un home, de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Hipòlit de Voltregà, a la comarca de l’Osona, per provocar un accident en el que va morir una jove després de conduir en direcció contrària per la C-17. Es dona la circumstància de que el conductor va donar positiu en alcoholèmia, informa la policia catalana, que el considera presumpte autor d’un delicte d’homicidi i lesions per imprudència greu, conducció temerària i per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van succeir ahir, al voltant de les 7 del matí, quan diversos testimonis van alertar que un vehicle circulava en direcció contrària per la C-17, a l’altura d’Orís (Osona). Immediatament es va muntar un dispositiu policial per tal de localitzar i aturar el vehicle infractor. Poc després, una dotació policial va localitzar-lo però el conductor va fer cas omís a les indicacions de la policia i va continuar la marxa en sentit contrari a gran velocitat. Posteriorment va fer el mateix amb una segona dotació policial situada uns quilòmetres més endavant.

Finalment, a l’altura del punt quilomètric 64,8, dins del terme municipal de Gurb (Osona), el vehicle escàpol va col·lidir frontalment contra un cotxe que circulava en el sentit correcte de la marxa. Com a conseqüència del fort impacte va morir una jove menor d’edat i tres persones més van resultar ferides de diversa consideració. El conductor causant de l’accident, que també va ser hospitalitzat, va ser sotmès a les proves de detecció alcohòlica i va donar una taxa de 0’62 mg/l. Hores d’ara, el detingut continua hospitalitzat amb custòdia policial a l’espera de posar-lo a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Vic.

Port de Tarragona