Detenen un home y dues dones per una desena de robatoris a habitatges de La Pineda

Imatge 1

Els Mossos d’Esquadra  han detingut aquesta setmana a dues dones, de 18 i 22 anys, de nacionalitat espanyola, amb domicili a Tarragona i Vila-seca respectivament, i un home de 39 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Tarragona, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb força a deu habitatges de La Pineda.

El dia 7 de febrer es va rebre avís d’un responsable d’una comunitat de veïns ubicada al carrer Marcos Redondo de la Pineda (Vila-seca), informant que s’havia trobat forçades les portes d’accés a dos portals i diverses portes d’habitatges de segona residència. La policia va comprovar que els autors havien accedit a l’interior de deu apartaments per recercar objectes de valor. Fins i tot, en algun dels pisos es van localitzar begudes acabades de consumir i burilles recents.

A partir dels indicis recollits pels investigadors, es va establir que l’accés als habitatges havia succeït entre els dies 3 i 7 de febrer, en horari de matinada i aplicant exactament el mateix modus operandi. Els lladres van accedir als immobles fracturant els bombins pel mètode del bec de lloro. Un cop a dins, van sostraure roba, joies, electrodomèstics, botelles d’alcohol, televisors i d’altres equips electrònics.

Part dels objectes sostrets van ser recuperats i retornats als seus propietaris en ser localitzats a l’interior d’un dels apartaments, tots preparats i apilats per al seu posterior transport.
Els investigadors van concloure que els detinguts actuaven organitzats i que havien realitzat prèviament un estudi dels habitatges deshabitats de les dues escales de la comunitat de veïns per tal d’accedir únicament als apartaments de segona residència i esquivar d’aquesta manera els immobles habitats tot l’any.

Hi hauria un quart implicat amb els robatoris, al qual se li ha decretat una ordre policial de detenció. Els investigadors no descarten realitzar més detencions pròximament donat que per transportar tot el material que van arribar a sostraure, caldria diversos vehicles i la col·laboració de més persones. Els detinguts, que acumulen tretze antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar dijous al matí a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona