Detingut per segon cop un membre d’una banda que robava a empreses d’automoció de Catalunya i el País Valencià

Els Mossos han detingut i posat a disposició judicial un home de 42 anys, i nacionalitat croata com a presumpte autor de nou robatoris amb força en establiments comercials de Catalunya i el País Valencià. Els fets es remunten al mes de setembre de 2017 quan els Mossos van detectar que s’havien produït diversos robatoris en establiments de reparació i venda de recanvis per a l’automoció de l’àrea metropolitana seguin un mateix modus operandi: els autors dels robatoris que actuaven sempre de nit forçaven els accessos de l’establiment i, un cop a l’interior, s’emportaven la caixa forta sencera.

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud van iniciar una investigació que va determinar que els robatoris havien estat realitzats per un mateix grup que s’havia especialitzat en violentar aquest tipus d’establiments.

El dia 5 de novembre els agents van establir un operatiu policial que va permetre detenir els tres integrants del grup mentre estaven robant en un local de Terrassa. En veure’s detectats els lladres no van dubtar en agredir als agents amb un mall i una pota de cabra, motiu pel qual van ser detinguts per atemptat contra agents de l’autoritat i robatori amb força.

Els arrestats un cop van passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els investigadors van continuar les indagacions policials i van aconseguir demostrar que dos dels arrestats haurien participat seguint el mateix patró en altres nou robatoris més a establiments de característiques similars, set a Catalunya i dos a València.

Davant aquests fets el dia 7 de març els agents van detenir un dels autors dels robatoris al seu domicili a Badalona. En l’escorcoll del pis van localitzar una pistola simulada, una altra de detonadora i 7.582 euros en efectiu. L’arrestat va passar el dia 9 de març a disposició judicial i el jutge el va deixar en llibertat en càrrecs. L’altre autor dels fets està en crida i cerca.

Port de Tarragona