Les empremtes dactilars porten a la detenció de l’autor de diversos robatoris a domicilis del Tarragonès, Baix Camp i Osona

L’arrestat va passar a disposició judicial el dia 10 de març i el jutge va determinar la seva llibertat amb càrrecs.

Objectes confiscats al presumpte autor dels robatoris a habitatges.

La participació de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra ha estat clau per identificar i detenir un home de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí del Prat de Llobregat, com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força a domicili comesos a les comarques del Tarragonès, Baix Camp i Osona.

Els fets es remunten al 19 de setembre de 2017 quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb força en un domicili de la urbanització Castell de Montornès de la Pobla de Montornès. Els lladres havien accedit a l’interior de l’habitatge, van forçar una de les finestres i es van endur diversos objectes de valor. El dia 26 de setembre es va produir un altre robatori que seguia el mateix patró en un pis de Reus.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona va iniciar una investigació per identificar els autors dels robatoris. Fruit de les indagacions policials, els policies van localitzar unes empremtes parcials coincidents en els dos domicilis.

Els investigadors van poder relacionar aquestes empremtes amb les de l’autor de diversos delictes de furt que s’havien comès a la ciutat de Barcelona. A més, coincidirien amb les localitzades per la policia científica en un domicili de Sant Julià de Vilatorta després que s’hagués comès un robatori amb força.

El dia 8 de març, els agents van establir un operatiu policial que va permetre detenir l’autor dels robatoris al seu domicili del Prat de Llobregat. També van detenir la seva parella per usurpació d’estat civil, ja que, en el moment de la detenció, es va identificar amb la documentació d’una altra dona que havia estat víctima d’un furt. Com van poder comprovar els investigadors, feia mesos que estava utilitzant la documentació sostreta.

Els policies van determinar que el detingut havia comès els robatoris quan tenia 17 anys i es feia passar pel seu germà des de feia temps. L’arrestat va passar a disposició judicial el dia 10 de març i el jutge va determinar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona