FLASH: Mor el físic britànic Stephen Hawking als 76 anys

El científic anglès patia ELA des del 1963 i es comunicava feia 13 anys amb un sintetitzador de veu.
El científic anglès patia ELA des del 1963 i es comunicava feia 13 anys amb un sintetitzador de veu.

El científic britànic Stephen Hawking ha mort aquesta nit a casa de Cambridge, als 76 anys, segons ha informat la BBC. Hawking passarà a la història, entre altres mèrits, com a creador de la teoria del «Big Bang», terme amb el qual es va referir a l’origen de l’espai i el temps, però també va ser un estudiós dels forats negrosn. El físic teòric, nascut en una família d’intel·lectuals d’Oxford el 8 de gener de 1942, va ser diagnosticat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) el 1963. Entre els seus molts estudis, destaca el que va presentar fa tres anys sobre la vida extraterrestre i la seva obra «Breu història del temps», publicada en 1988. Des de feia 13 anys tan sols podia comunicar-se amb un sintetitzador de veu.

Port de Tarragona