Condemnat a quatre anys de presó el conductor que va matar una parella de joves a Amposta i va donar positiu en cocaïna

Condena 4 años conductor que mató a dos jóvenes en Amposta y dio positivo en drogas.
El condenado, durante el juicio celebrado a mediados de febrero en Tortosa.. / FOTO: M. Peñalver-Actualitatpenal

El Jutjat Penal número 1 de Tortosa ha condemnat a Manuel Vicent Pérez Cases a quatre anys de presó com a autor de dos delictes d’homicidi per imprudència greu, segons la sentència facilitada avui pel TSJC. A més, Pérez no podrà conduir vehicles a motor per un període de sis anys. La titular d’aquest jutjat ha considerat que l’ara condemnat va envair el carril esquerre de circulació de la N-340 i va causar la mort de Manel C.F. i Emma G.C., el 22 de desembre de 2016, sense que hi hagués fet cap maniobra o frenada per reprendre la trajectòria o evitar la col·lisió. La sentència reflecteix la petició del ministeri fiscal sense modificacions.

L’acusat seguia tres línies de defensa que, inicialment, no han influït en la decisió judicial: La primera fa referència al fet que les seves malalties són incompatibles amb el consum de cocaïna. Entre elles, va ser relatant davant la jutge dos infarts, problemes de tiroides, a l’espera de dues operacions, hipertensió, insuficiència respiratòries i apnees. En segon lloc, el fet que l’accident es va produir per la rebentada d’una roda del vehicle. I, en tercer lloc, que no va existir tal positiu en cocaïna al qual s’al·ludeix en els informes policials.

Judici per l’accident mortal d’Amposta: “Vaig sentir una explosió en un pneumàtic i, en segons, l’impacte de la moto contra la furgoneta”