Els Mossos investiguen un metge per dues denúncies d’abusos sexuals de pacients de Barcelona i Baix Llobregat

Els investigadors no descarten que hi pugui haver noves víctimes que podrien haver estat ateses entre els anys 2012 i fins l’actualitat.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació arran de dues denúncies interposades per dues dones contra un metge de medicina general i comunitària, que hauria abusat sexualment de les seves pacients al·legant raons mèdiques. Segons les denúncies de les dues dones, una de les quals té 17 anys i l’altra en té 30, l’investigat, d’origen colombià i de 44 anys, hauria forçat la revisió física dels genitals de les pacients al·legant qualsevol excusa mèdica quan aquestes acudien a la consulta per altres motius mèdics. També hauria manipulat amb les mans altres zones del cos íntimes i que no tindrien res a veure amb la visita mèdica.

El doctor exerceix tant a la sanitat pública com a la privada, a la zona de Barcelona i del Baix Llobregat. Els investigadors no descarten que hi pugui haver altres víctimes que podien haver estat ateses entre els anys 2012 fins a l’actualitat. La Unitat Central de Menors s’encarrega de la investigació ja que la primera denunciant és una noia de 17 anys. Els Mossos van obrir la investigació a l’entorn d’aquesta persona a principis d’aquest any quan van rebre la primera denúncia.

Precisament al mateix dia de la denúncia, el Departament de Salut va apartar el metge de la seva activitat, com a mesura cautelar, a l’espera de conèixer com evolucionen les actuacions iniciades pels Mossos d’Esquadra. L’expedient del facultatiu conté el certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual requerit per habilitar la seva contractació. Tampoc consten queixes del metge en cap registre del Consorci Sanitari Integral (CSI).

Des de l’Àrea d’Atenció al Ciutadà del CSI es va contactar amb l’entorn de la persona afectada amb la finalitat d’informar-la dels drets que li assistien com a usuària i oferint-li la possibilitat de presentar una reclamació, que a data d’avui no ens consta que s’hagi produït.

Port de Tarragona