Els mossos detenen quatre persones que van robar a 35 trasters de Tarragona, Torredembarra i Sant Celoni

Al domicili dels detinguts es va recuperar objectes sostrets per un valor superior a 6.000€ i 1.800€ en metàl·lic.

Els Mossos de Tarragona van detenir el passat dijous dos homes, de 24 i 43 anys, i dues dones, de 19 i 52 anys, tres de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat marroquina, tots quatre veïns de Tarragona, com a presumptes autors de trenta-cinc robatoris amb força a trasters i per delicte de receptació. La investigació es va iniciar el mes de gener arran la recuperació, per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona, d’un telèfon mòbil sostret a un pacient ingressat en un centre hospitalari de Tarragona. Els agents van seguir la pista del presumpte receptador que havia venut el telèfon per internet.

Després de diverses gestions d’investigació, es va detectar que hi havia un nexe entre el telèfon mòbil recuperat i una gran quantitat d’objectes que estaven a la venda a la xarxa. Tots aquests objectes relacionats tenien en comú que el venedor acceptava qualsevol oferta econòmica sense fixar cap preu d’entrada.

A finals del mes de gener, el mateix Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tarragona va detenir a dues persones per un robatori amb força a un traster del carrer Abad Oliva de Reus. Aquestes dues persones coincideixen amb dos dels actuals detinguts. En aquest punt, els agents van poder lligar que aquests dos detinguts estaven relacionats directament amb el lladre de l’hospital i amb una gran quantitat d’objectes a la venda per internet.

Els investigadors van establir que aquests objectes provenien de més d’una trentena de robatoris amb força a trasters del Tarragonès i del Vallès Oriental.

Finalment, el passat dijous es va detenir quatre persones, que pertanyien al mateix nucli familiar, com a presumptes autors d’aquests robatoris. El mateix dia es va realitzar una entrada i perquisició judicial al domicili dels detinguts on es va recuperar part dels objectes que estaven a la venda per internet i que provenien de diferents il·lícits penals.

Entre altres es va recuperar objectes per valor superior als 6.000€, com ara: bicicletes de gamma alta, televisors, ordinadors, eines, maquinària diversa, begudes alcohòliques, rodes de vehicle, cascs de motocicletes, així com 1.800€ en metàl·lic.

Els mossos van constatar que els lladres havien forçat, en els darrers tres mesos, 35 trasters a Tarragona, Torredembarra i Sant Celoni. La major quantitat dels objectes recuperats s’han pogut retornar als seus propietaris. Els investigadors no descarten resoldre nous il·lícits penals a partir dels objectes que encara no han pogut ser retornats. Els detinguts, que acumulen set antecedents policials, van passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Port de Tarragona