Detenen un matrimoni a Barcelona per explotar sexualment una noia

Li van proposar anar a l’Estat espanyol per treballar i una vegada aquí li van dir que s’havia de prostituir per pagar els 25.000 euros del viatge. Van amenaçar la víctima que si no pagava el deute la matarien o farien mal a un familiar.

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir dimarts un matrimoni nigerià per un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, per obligar una noia del seu país a exercir la prostitució al districte de Ciutat Vella. L’home té 56 anys i la dona en té 39.

A finals de l’any passat els investigadors del Grup de Tràfic d’Essers Humans de la DIC de Barcelona i del Grup de Tràfic d’Essers Humans de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella van tenir coneixement que el matrimoni explotava sexualment una noia de la mateixa nacionalitat a la ciutat de Barcelona.

La víctima havia estat captada a Nigèria on li havien ofert treballar en feines de neteja a l’Estat espanyol. Ella va acceptar i l’organització va traslladar la noia des del seu país natal fins a Barcelona, un viatge que va ser molt complicat. Juntament amb altres persones va viatjar en vehicle des de Nigèria a Líbia i d’aquest país fins a Itàlia en pastera.

Durant tot el trajecte fins a Barcelona va haver de lluitar i defensar-se per tal de no ser víctima d’agressions sexuals. La noia va arribar a una estació d’autobusos de la capital catalana i allí la va recollir un home que la va portar al seu pis situat al districte de Nou Barris, on li van assignar una habitació.

El segon dia després d’arribar a Barcelona va rebre una trucada d’una dona nigeriana, que era la parella de l’home que havia conegut el dia anterior, que li va dir que passarien a recollir-la per anar a treballar sense especificar-li de què.

Una altra dona va recollir la víctima i la va traslladar a la Rambla. Li va dir que havia d’exercicir la prostitució i li va ensenyar com ho havia de fer. Durant una setmana la noia es va negar a fer-ho, però li van dir que ho havia de fer per pagar el viatge fins a Barcelona que costava 25.000 euros. Si no es prostituïa i pagava el deute, l’amenaçaven en matar-la. Finalment, va accedir a prostituir-se i havia d’entregar els diners que guanyava al matrimoni.

Així mateix, aquest home li va dir que un familiar seu havia rebut diverses amenaces perquè pagués el deute de 25.000 euros. Volien obligar a aquest parent a fer una mena de jurament, que a Nigèria té una gran importància i creença popular, i si el deute o promesa no es compleix la persona que l’ha fet mor.

Amb tota aquesta informació els agents dels dos cossos policials van dur a terme un dispositiu al districte de Nou Barris de Barcelona el 20 de març que va permetre detenir el matrimoni que vivien en el primer pis on havia viscut la víctima. La dona era la que amenaçava a la noia i gestionava els diners que guanyava.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona el dia 21 de març i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a la dona i llibertat amb càrrecs per a l’home. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona