Ingressen a presó cinc components d’un grup criminal que havien assaltat amb armes quatre cases de Bescanó

Solien entrar amb armes i objectes contundents en domicilis després de conèixer els seus ingressos com a motiu d'activitats comercials o vendes.

En aquesta casa els delinqüents van retenir la família i els van amenaçar amb armes. / GM

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit detenir cinc components d’una banda que havia actuat en cases i xalets de la zona de Bescanó després informar-se de circumstàncies personals relacionades amb els seus ingressos. Entre ells es trobaven els propietaris d’un conegut establiment de pollastres a l’ast i un restaurant de la zona de l’Estanyol. La seva actuació durant mesos sense ser descoberts va crear gran preocupació a la zona. Finalment, aquest dilluns la policia catalana va arrestar cinc homes, d’entre 21 i 43 anys i de nacionalitats espanyola, dominicana i equatoriana, pels quatre robatoris violents en quatre cases aïllades del municipi de Bescanó.

Els detinguts irrompien en masies i cases als quatre vents aïllats del municipi gironí ja que un dels detinguts, veí de la zona de les cases afectades, facilitava informació dels objectius per poder cometre el robatori amb tota la informació necessària a la resta del grup .

Els integrants del grup criminal es desplaçaven des de l’àrea metropolitana de Barcelona i anaven sempre vestits de negre, intimidaven als habitants amb objectes i estris contundents i amb una arma de foc. No dubtaven a fer ús de la violència i es portaven principalment diners i joies.

La investigació que va iniciar el grup de robatoris violents de l’àrea d’investigació criminal de Girona (DIC) durant el mes de juliol de 2017 ha conclòs amb la detenció de cinc dels membres del grup criminal a les poblacions de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Riudellots de la Selva. Els arrestats havien comès els quatre robatoris entre els mesos de juliol i octubre de 2017 a la zona de Bescanó. En la fase d’explotació de la investigació es van realitzar tres entrades i registres en els domicilis dels investigats a l’Hospitalet de Llobregat on es va trobar roba que havien utilitzat durant els robatoris a més d’eines.

Als cinc detinguts se’ls atribueixen diversos delictes: quatre robatoris amb violència i intimidació en domicilis, quatre per tinença il·lícita d’armes, cinc per lesions, deu per detenció il·legal i un per pertinença a grup criminal. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions tot i que la part principal del grup ha estat desarticulada. Els detinguts van passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció número dos de Girona i el jutge va decretar l’ingrés a presó per als cinc.

 

Port de Tarragona