Els cossos d’emergència temen que un matrimoni hagi quedat atrapat sota tones de pedres en una esllavissada a Lleida

Les tones de roques han bloquejat la carretera que uneix Guàrdia de Noguera i Sant Esteve de la Sarga, a la comarca del Pallars Jussà.

Foto: Bombers de la Generalitat

Un matrimoni podria haver quedat atrapat sota les pedres que s’han desprès de la muntanya al poble de Castell de Mur, a la comarca lleidatana del Pallars Llussà. Les dues persones viatjaven per la carretera LV-9124 en el seu vehicle quan s’ha produït el lliscament, minuts després de les tres de la tarda. La recerca a la zona on s’ha produït el succés és complicat, per la seva magnitud, i la via ha quedat completament soterrada. Bombers, GRAE, Mossos d’Esquadra, SEM, al costat d’efectius de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han interromput aquesta nit els treballs de rescat que continuaran demà.

Es tem que les tones de pedres hagi sepultat l’automòbil on viatja el matrimoni, que podrien ser els pares de l’alcalde de la població propera de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra. La inestabilitat de la zona fa que la presència en el lloc s’hagi de limitar a especialistes d’emergència, ja que es tem que puguin produir-se nous esllavissaments.

La gran dimensió de les pedres ha bloquejat del tot la carretera, la competència correspon a la Diputació de Lleida. La via uneix les poblacions de Guàrdia de Noguera i Sant Esteve de la Sarga. Està interrompuda des del quilòmetre 2,5 al 6.

 

Port de Tarragona