Els Mossos detenen a Tarragona un home buscat per la justícia a qui se li va confiscar 19 DNI falsificats

Imatge d'arxiu de DNI decomissats en una operació de Mossos d'Esquadra.

Els Mossos de Tarragona han ingresat a presó, per ordre del jutge de guàrdia, un home de 42 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i domicili desconegut, com a presumpte autor dels delictes de falsificació de document públic i estafes. A més, al detingut li constaven vuit ordres de recerca i detenció, dues de les quals ordenaven el seu ingrés a presó.

Tres agents de paisà del Grup de Delinqüència Urbana de Mossos  van observar un home que caminava per la vorera del passeig Rafael de Casanova de Tarragona qui va resultar-los sospitós atès que la seva fisonomia i indumentària coincidia amb delinqüents habituals de la zona. Acte seguit, els mossos van identificar-lo i, en no donar-los explicacions aclaridores de la seva procedència, van decidir escorcollar-lo superficialment juntament amb la motxilla que portava a sobre. En l’escorcoll, van localitzar-li diners en efectiu, un targeter amb diferents documents acreditatius tipus DNI i, a l’interior de la motxilla, diversos documents.

Davant d’aquests fets i per verificar la seva identitat, els agents van traslladar-lo a dependències policials de Tarragona. Una vegada allà, mitjançant les empremtes dactilars, van comprovar que no era la persona qui havia manifestat ser i que li constaven 8 ordres de recerca i detenció, dues de les quals ordenaven el seu ingrés a presó per delictes d’estafa.

Seguidament, els agents van localitzar diverses factures de telefonia mòbil relacionades amb terminals que havien estat donats d’alta a nom de persones amb documents falsificats. Concretament, van intervenir 28 documents acreditatius, 19 d’ells presumptament falsificats, 8 a nom de diferents persones i 10 targetes SIM de telèfon mòbil. Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir l’home per un delicte de falsificació de document públic i altres estafes. El detingut, amb nombrosos antecedents policials per estafes, va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona