Repsol reitera el seu vincle amb la URV en el 10è aniversari de la Càtedra d’Excel·lència en Comunicació

El periodista Lluís Foix va impartir una conferència sobre els canvis en la comunicació durant l'acte.

Repsol i la Universitat Rovira i Virgili s’han felicitat per la longevitat de la seva vincle de col·laboració al voltant de la Càtedra Internacional URV / Repsol d’Excel·lència en Comunicació, que compleix una dècada. La companyia aportarà 100.000 euros en els pròxims tres anys perquè aquesta activitat docent segueixi desenvolupant activitats d’investigació i divulgació científica d’alt nivell en l’entorn de la comunicació. D’aquesta manera, la firma pretén reforçar la competitivitat de l’entorn industrial de Tarragona, on s’ubica. La doble celebració: el desè aniversari de la iniciativa i el compromís de renovació han tingut al periodista Lluís Foix seu mestre de cerimònia. Foix ha pronunciat la conferència «El periodisme en temps de canvi» durant l’acte commemoratiu que ha tingut com a escenari el Paranimf de la URV.

La Càtedra Internacional URV / Repsol d’Excel·lència i Comunicació té com a objectius generar coneixement de qualitat, socialment rellevant, al voltant de la comunicació social; promoure les bones pràctiques de comunicació per part d’empreses i institucions, mitjans i periodistes en la seva qualitat d’actors amb responsabilitat social; contribuir a la formació d’alt nivell dels futurs professionals del periodisme, de la creació audiovisual i de la comunicació corporativa; i promoure la divulgació internacional de la recerca en comunicació que es genera a la Universitat Rovira i Virgili.

En els seus 10 anys d’existència, la Càtedra Internacional URV / Repsol d’Excel·lència i Comunicació ha publicat 63 articles en revistes d’impacte, 14 llibres i desenes de capítols, ha atorgat 54.000 € en beques a alumnes del MASTERDEC, ha aconseguit que se li aprovessin 79 sol·licituds en convocatòries competitives, ha realitzat 25 estades de recerca internacional, se li han reconegut 24 acreditacions (de la Generalitat i el Ministeri) i va defensar 20 tesis doctorals.

Actualment, la URV té en marxa 14 càtedres per a la difusió del coneixement i la innovació en diferents àmbits, des del desenvolupament sostenible a la innovació empresarial, passant per l’habitatge o la privacitat de dades, en col·laboració amb diferents empreses i institucions del territori.

Repsol i la URV, referents en el desenvolupament econòmic i social de les comarques de Tarragona, mantenen una estreta relació de col·laboració en diferents àmbits, profitosa per a ambdues parts i en general per a la societat del nostre entorn. Per a la companyia, el compromís amb la universitat és essencial: invertir en coneixement i investigació contribueix a garantir un estàndard de competitivitat alt l’entorn on porta a terme l’activitat.

Prova d’aquest compromís és la col·laboració que mantenen la Fundació Repsol i el Consell Social de la URV. Entre els cursos 2006-07 i l’actual, la Fundació ha finançat beques per valor de 880.000 euros perquè 128 estudiants amb dificultats econòmiques puguin matricular-se a la universitat. A més, el complex industrial de Tarragona afavoreix la immersió professional dels estudiants. Des de l’any 2010, 113 estudiants han completat la seva formació com a becaris a les instal·lacions de Repsol.

Port de Tarragona