Els Mossos detenen a una parella a Constantí quan intentaven robar amb un camió sustret a Viladecans

Aquest és el vehicle que els delinqüents van deixar abandonat després de ser descoberts. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra de Tarragona van detenir aquest dijous un home 34 anys i una dona de 29, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns d’Esparreguera, com a presumptes autors d’un delicte de robatori i ús de vehicle i un altre delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els fets van tenir lloc aquest dijous quan els mossos van rebre l’avís que dues persones havien intentat cometre un robatori amb força al Polígon Industrial de Constantí (Tarragonès). Segons diversos testimonis, els individus van intentar robar material en un empresa del polígon fent servir un camió de 26 tones. Ara bé, els lladres van ser sorpresos pels treballadors i van fugir del lloc provocant danys a la tanca de la nau i al vehicle. Poc després d’aquest robatori, els lladres van abandonar el camió a la carretera C-422 al municipi de Constantí. Ràpidament, diverses patrulles es van adreçar al lloc i mentre uns agents feien gestions amb el camió altres patrulles van iniciar la recerca dels presumptes lladres.

Els mossos van esbrinar que el camió havia estat robat a primera hora del matí a Viladecans (Baix Llobregat) i que anava carregat amb 6.000 quilograms de material de construcció. El vehicle presentava el bombí de la porta del copilot forçat i la clau de contacte arrencada amb els cables penjant.

Poc després, una patrulla va observar una parella caminant per la carretera T-721. Els agents van identificar-los i gràcies a la coordinació policial van comprovar que es tractava de les dues persones que estaven buscant. En l’escorcoll els van localitzar una desena d’eines, roba de treball, una armilla amb el nom d’una empresa i altres objectes. Per tot plegat, els mossos van detenir l’home i la dona com a presumptes autors d’un robatori amb força i ús de vehicle i un robatori amb força en grau de temptativa.  Els detinguts, l’home amb 106 antecedents policials i la dona amb 19 antecedents, van passar ahir divendres a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona