Mossos i Guàrdia Urbana desmantellen dos punts de venda de drogues a Santa Eulàlia i Collblanc, a l’Hospitalet de Llobregat

Els agents van arrestar un jove que traficava amb cocaïna en un pis del barri de Santa Eulàlia i el president d’una associació cannàbica de Collblanc.

Mossos d’Esquadra  conjuntament amb la Guàrdia Urbana de la mateixa ciutat van detenir el dijous 26 d’abril dos homes, de 28 i 30 anys, un nacionalitat espanyola i l’altre pakistanesa i tots dos veïns de l’Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors de dos delictes contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

En el primer cas, el mes de febrer d’enguany, els agents van rebre informacions sobre un jove que venia cocaïna en el seu domicili, al barri de Santa Eulàlia. En els dispositius que es van establir per verificar aquesta informació els investigadors van comprovar com, efectivament, l’inquilí d’un habitatge rebia assíduament compradors de cocaïna en el seu domicili.

Durant el decurs de la investigació, els agents van comissar diverses dosis de cocaïna a compradors i van identificar plenament el presumpte traficant. Cal destacar que els agents van comprovar el fet que l’investigat compaginava l’activitat delictiva amb una feina estable amb l’objectiu de no aixecar sospites.

Finalment, els agents van detenir el presumpte traficant i, en el registre del seu domicili, van localitzar estris i elements emprats en la venda al detall de substàncies estupefaents, així com documentació relacionada amb les transaccions il·lícites realitzades.

En el segon cas, els agents van rebre queixes veïnals sobre l’activitat d’una associació d’autoconsum cannàbic al barri de Collblanc i, segons aquestes mateixes informacions, l’activitat desenvolupada habitualment pel responsable de l’associació vulnerava de manera flagrant la normativa que regula aquest tipus de clubs de fumadors.

Els agents van iniciar un període d’observació i vigilància al voltant de l’activitat de l’associació i van constatar el fet que el responsable de l’associació afavoria la venda i el tràfic de substàncies estupefaents. Els investigadors també van comprovar com algunes de les transaccions superaven amb escreix les quantitats legalment permeses i que, fins i tot, s’estaven subministrant substàncies a turistes que es trobaven de pas a la ciutat.

Amb tots aquests indicis inculpatoris, els agents van detenir el president de l’associació cannàbica investigada. En el registre del local de l’entitat van comissar diversos tipus de substàncies estupefaents, destinades presumptament al tràfic de drogues. El local ha quedat precintat i l’activitat cautelarment aturada a l’espera que l’autoritat judicial decideixi sobre el cas. Els dos arrestats van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona