Adolf Sauerland, ex alcalde de Duisburg s’enfronta demà a les defenses i les famílies de les víctimes del Love Parade

Els pares de la jove Clara Zapater, de Tarragona, morta en aquell festival en 2010, van a Düsseldorf per participar en l'interrogatori de qui consideren un dels dos responsables d'aquell desastre.

Adolf Sauerland / Wikimedia

Després de sis mesos de judici, per fi ha arribat un dels moments més esperats per les defenses i les famílies de les víctimes de la catàstrofe de la Love Parade: la declaració de l’ex alcalde de Duisburg, Adolf Sauerland. Alguns el consideren responsable d’aquell concert fatal, al costat de Rainer Schaller, propietari de l’empresa que va organitzar el festival on van morir 21 joves i altres 652 van resultar ferits. Malgrat això, no va ser processat al seu dia, i no va ser fins a 2016 quan va reconèixer públicament els errors en l’organització d’aquell concert fatal.

Francisco Zapater, de Tarragona, en el judici

L’advocat de Tarragona, Francisco Zapater i la seva dona, Núria Caminal, van viatjar a Düsseldorf per estar presents en la declaració de l’alcalde avui. És un dels moments més anhelats per les víctimes perquè no només poden ser espectadors muts de la seva declaració, sinó que la justícia alemanya permet interrogar directament als familiars. Aprofitant aquesta circumstància, algunes de les víctimes intentaran deixar evidència de la seva responsabilitat, tot i que tan sols compareix com a testimoni i no com investigat. L’advocat tarragoní, Paco Zapater, afirma que volen que “la nostra presència sigui per a ells el retret que mai van rebre del sistema judicial alemany”. Tots els familiars disposen des de fa sis mesos de seients reservats a l’interior de la sala de Düsseldorf on se celebra aquest llarg judici.

Rainer Schaller, propietari de l’empresa que va organitzar el festival testificarà els propers dies 22, 23 i 24 de maig.