Detenen una presumpta estafadora d’Els Pallaressos després de ser reconeguda per les seves víctimes de tot Espanya en veure-la en televisió

Foto: CNP

Agents de la Policia Nacional han detingut a Els Pallaressos a una dona després de ser reconeguda per nombroses víctimes com la persona que els va estafar, després d’aparèixer en un programa de televisió. Per dur a terme els fraus feia servir diferents mètodes i anuncis a Internet, de manera que hauria obtingut un benefici superior a 57.000 euros a través dels 12 delictes d’estafa i tres dels usurpació d’estat civil que se li imputen.

La investigació s’inicia quan el passat mes de març s’emet en un canal privat de televisió un programa de cap de setmana en el qual s’entrevistava a una senyora, resident a la localitat dels Pallaresos (Tarragona), denunciant els seus problemes de convivència amb els veïns.

Aquesta emissió va permetre a diferents persones de tot el territori nacional posar cara a la persona que els havia estat estafant durant els últims mesos. A partir d’aquest moment nombroses víctimes van presentar les corresponents denúncies en comissaries de la Policia Nacional, fins a un total de 15.

Llogar casa embargada

L’operació policial ha permès conèixer els variats arguments per dur a terme els fraus. En ocasions inseria en diferents pàgines d’Internet anuncis de lloguer d’un habitatge situat a Els Pallaresos, habitatge que era en què residia amb la seva família. Els interessats contactaven amb ella directament, ja que la majoria eren residents a Tarragona, i els sol·licitava entre 1.500 a 2.000 euros com a paga i senyal per la reserva o el pagament per avançat dels primers mesos de lloguer. Encara que solia demanar els diners en efectiu, també admetia el pagament mitjançant transferència bancària a un compte a nom d’un fill menor d’edat. L’habitatge que deia llogar era el seu domicili habitual, si bé no era de la seva propietat ja que per acte judicial havia estat adjudicada fa anys a una entitat bancària. Posteriorment posava tota mena d’excuses per no complir amb l’acordat, fins i tot amenaçava les seves víctimes amb denunciar-les a la policia si seguien molestant. Paral·lelament amb les dades de la documentació personal que les seves víctimes li remetien, sol·licitava préstecs a través d’Internet al seu nom.

En altres ocasions es guanyava l’amistat d’alguna dona a la qual li sol·licitava que li cedís la seva documentació per a realitzar una portabilitat entre operadores de telefonia. En realitat donava d’alta línies telefòniques a nom d’aquestes persones i amb comptes bancaris fictícies, de manera que transcorregut algun temps els arribaven reclamacions de deutes per impagament.

Préstecs amb abús de confiança

Un altre frau que emprava era contactar a través de coneguts amb terceres persones amb notable poder adquisitiu. Les sol·licitava préstecs de diners amb l’excusa que tenia problemes en el seu matrimoni i que es veia en una situació de necessitat, de manera que les víctimes accedien davant la situació precària en què manifestava trobar-se i per que el contacte s’havia produït a través de un conegut comú.

Finalment, un altre dels mètodes utilitzats consistia a inserir anuncis en diferents pàgines d’Internet, oferint la venda de vehicles històrics, en concret una motocicleta scooter de marca emblemàtica, la qual realment existia però era propietat del marit. Quan la víctima ingressava la paga i senyal per a la reserva, ja no aconseguia tornar a contactar amb l’ara detinguda.

Fins al moment el nombre de denúncies rebudes en tot el territori nacional puja a 15, amb el que hauria obtingut un lucre superior a 57.000 euros. La detinguda, a qui se li imputen 12 presumptes delictes d’estafa i 3 d’usurpació d’estat civil, va ser posada a disposició de l’autoritat judicial corresponent. L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona.

Port de Tarragona