Els Mossos desarticulen una banda de lladres a domicilis identificats per l’ADN i que tenien un taller d’eines per obrir portes

El grup, format per onze georgians i un rus, es desplaçava principalment en transport públic per dificultar el control de la policia. Se'ls considera autors de 21 robatoris.

Arxiu / Archivo

Els Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força a domicilis, format per onze persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat russa, d’edats compreses entre els 21 i els 41 anys, a les quals se les considera autores de 21 robatoris amb força a domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La investigació es va iniciar el mes de març de 2017 quan els Mossos van tenir coneixement que s’havien produït quatre robatoris en domicilis de Cornellà de Llobregat després que els autors aconseguissin obrir-ne les portes sense produir-hi cap dany. Fruit d’una complexa recerca de perfils d’ADN, la policia va determinar que tots els robatoris haurien estat comesos per les mateixes persones. Aquest va ser l’inici d’una llarga investigació que ha conclòs amb la completa desarticulació d’un grup criminal molt actiu.

Els investigadors van aconseguir acreditar que l’entramat hauria violentat un total de 21 domicilis de l’àrea metropolitana gràcies a una altíssima especialització en l’obertura de panys de seguretat. Els lladres seleccionaven els objectius i col·locaven «marcadors» de plàstic a les portes dels habitatges per saber quan entraven i sortien els propietaris. Un cop s’havien assegurat que no hi havia ningú, obrien el pany de manera ràpida i sense deixar-hi cap senyal. El grup es desplaçava principalment en transport públic per dificultar el control de la policia.

El dia 7 de maig es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir 12 membres del grup i realitzar set entrades i escorcolls als domicilis que l’organització tenia a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona. Els policies també van aconseguir desmantellar un taller de fabricació de rossinyols, claus falses i altres eines per obrir panys de diverses marques. No es descarta que els objectes localitzats en els domicilis provinguin de més robatoris que els resolts fins ara i puguin ser retornats als seus legítims propietaris.

Els 12 arrestats van passar el dia 9 a disposició judicial. El titular del Jutjat d’Instrucció 3 de Cornellà de Llobregat, instructor de la causa, a petició de Fiscalia, va decretar l’ingrés a presó provisional per a nou d’ells i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona