Tres morts a l’estavellar-se una avioneta a Flix que havia d’aterrar a l’aeroport de Reus

Foto: Bombers de la Generalitat

Tres persones han perdut la vida a l’estavellar-se una avioneta al terme municipal de Flix, ha informat Bombers de la Generalitat. L’accident ha passat poc abans de les quatre de la tarda i l’aparell ha caigut al costat de la carretera T2237. Seguint el protocol de Protecció Civil, s’ha activat el Pla Especial d’Alerta per a emergències aeronàutiques de Catalunya. El succés no ha afectat el trànsit aeri i l’aeroport de Reus, on havia d’arribar l’aparell, funciona amb normalitat, segons Aena. En el lloc on ha xocat la nau s’ha originat un incendi de matolls que cinc unitats de Bombers de la Generalitat, que han acudit a l’emergència, s’han extingit en pocs minuts. Segons Protecció Civil, l’avioneta provenia de Portugal i tenia com a destí l’aeroport reusenc.

Els Bombers de la Generalitat hem rebut, a les 15.49 hores, l’avís d’un incendi de vehicle al punt quilomètric 9,5 de la carretera T-2237 al seu pas per Flix (Ribera d’Ebre). En arribar al lloc de l’accident, les cinc dotacions dels Bombers destinades han comprovat que es tractava d’una avioneta que s’havia estavellat just al costat de la via.

A l’interior de l’aparell, que segons les informacions facilitades per AENA s’havia enlairat de l’aeroport portuguès de Tires/Cascais, viatjaven tres persones, que han perdut la vida com a conseqüència de l’accident. A hores d’ara encara es desconeixen les identitats i nacionalitats de les víctimes.

Així mateix, les causes per les quals l’aparell ha patit l’accident encara no estan determinades. Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, així com efectius de la Policia Local, s’han mobilitzat per realitzar les tasques de seguretat i control. Així mateix, tècnics de la comissió estatal d’investigació d’accidents d’aviació civil també s’han desplaçat fins al lloc del sinistre per esclarir els fets.

L’avioneta s’ha incendiat i ha provocat un foc de vegetació de 150 metres quadrats, que ha estat sufocat per les dotacions de Bombers amb rapidesa.

Seguint el protocol, la Direcció General de Protecció Civil ha activat en fase d’Alerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, AEROCAT, en previsió de que es presentés alguna dificultat a l’hora de gestionar la situació d’emergència. El contacte amb AENA ha estat permanent i es manté l’activitat sense afectacions a l’aeroport de Reus.