Tres muertos al estrellarse una avioneta en Flix que tenía que aterrizar en el aeropuerto de Reus

La avioneta se ha estrellado entre Vinebre y Flix, junto a esta carretera. / GM

Tres personas han perdido la vida en el estavellar-se una avioneta al término municipal de Flix, ha informado Bombers de la Generalitat. L’accident ha passat poc abans de les quatre de la tarda i l’aparell ha caigut al costat de la carretera T2237. Seguint el protocolo de Protecció Civil, s’ha activat el Pla Especial de Alerta para emergencias aeronàutiques de Catalunya. El éxito no ha afectado el transporte aéreo y el aeropuerto de Reus, en Havia d’arribar l’aparell, funciona con normalidad, segons Aena. En el lloc sobre ha xocat la nau s’ha originat un incendi de matolls que cinc unitats de Bombers de la Generalitat, que han acudit a l’emergència, s’han extingit en pocs minuts. Segons Protecció Civil, l’avioneta provenia de Portugal i tenia com un destí l’aeroport reusenc.

Els Bombers de la Generalitat hem rebut, a les 15,49 hores, l’avís d’un incendi de vehicle al punt quilomètric 9,5 de la carretera T-2237 al seu pas per Flix (Ribera d’Ebre). Al arribar al lloc del accidente, las cinc dotacions dels Bombers has been comprovat que es tractava d’una avioneta que s’havia estavellat just al costat de la via.

A l’interior de l’aparell, que segons les informacions facilitades por AENA s’havia enlairat de l’aeroport portuguès de Tires / Cascais, viatjaven tres persones, que han perdut la vida com a conseqüència de l’accident. A hores d’ara encara es desconected les identitats i nacionalitats de les aquetimes.

Així mateix, les causes per les quals l’aparell ha patit l’accident encara no estan determinades. Diversas dotacions dels Mossos d’Esquadra, així com efectus de la Policia Local, s’han mobilitzat per realitzar les tasques de seguretat i control. Així mateix, técnicos de la comisión estatal de investigación de accidentes de aviación civil también se pueden desplazar hacia el exterior del siniestro por esclarir els fets.

L’avioneta s’ha incendiat i ha provocat un foc de vegetació de 150 meters quadrats, que ha stat sufocat per les dotacions de Bombers amb rapidesa.

Seguint el protocol, la Direcció General de Protecció Civil ha activat en fase d’Alerta el Pla especial para emergencias aeronáuticas en Catalunya, AEROCAT, en previó de que es presente y dificulta la hora de gestionar la situación de emergència. El contactado con AENA ha estado permanente y mantiene la actitud de afectación al aeropuerto de Reus.

Port de Tarragona