Una cuidadora d’un matrimoni de malalts d’alzheimer acorda amb el seu nebot simular un atracament al domicili

Els Mossos detenen els autors d'un robatori violent en el domicili d'un matrimoni de gent gran de Barcelona

Aquesta és la caixa que no va poder obrir l'autor del robatori amb violència. / Mossos

Els Mossos han detingut els dos presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació en un domicili de Ciutat Vella. Els fets es remunten al 20 d’abril de 2018, quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb violència i intimidació en un pis del carrer Palau de Barcelona, mentre es trobava dins el matrimoni de gent gran i malalt d’Alzheimer que hi vivia i una de les seves cuidadores. Aquella tarda, un home va entrar de manera violenta en el pis i va amenaçar amb un ganivet l’home i la cuidadora, i els va obligar a estar asseguts a sofà mentre ell intentava forçar la caixa forta. Finalment, al no poder obrir la caixa, va marxar del pis amb un abric de bisó de la propietària.

La DIC de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona va iniciar una investigació per identificar l’autor del robatori. Els agents van determinar que l’autor va entrar al pis sense forçar la porta del domicili, a més van detectar diverses contradiccions en les declaracions de la cuidadora.

Fruit de les indagacions policials, els mossos van comprovar que el lladre era el nebot de la persona encarregada de cuidar el matrimoni, i que tots dos s’havien posat d’acord per cometre l’assalt. El dia 8 de maig es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir els dos autors del robatori quan s’adreçaven al seu domicili a la Trinitat Nova. El dia 10 de maig els dos detinguts van passar a disposició judicial del jutjat número 1 de Barcelona. El jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Port de Tarragona