FLASH: La fiscalia de Bèlgica rebutja lliurar a la justícia espanyola a Puig, Serret i Comín

Toni Comín.

La fiscalia de Bèlgica ha sol·licitat al tribunal que ha de valorar el lliurament a Espanya de Puig, Serret i Comín, que rebutgi el lliurament a Espanya dels exconsellers catalans. El ministeri públic belga considera que hi ha defectes de forma en les comunicacions escrites enviades pel jutge espanyol. Una de les sorpreses del fiscal ha estat el fet que en la documentació no consta cap ordre de detenció nacional.

La defensa dels exconsellers a Bèlgica s’ha acollit a la jurisprudència creada a través del cas d’un camioner romanès que va ser reclamat per la justícia hongaresa. En aquella ocasió, es va denegar lliurar ja que no existia una ordre de detenció al país sol·licitant, en aquest cas Hongria. Així que, en el cas d’Espanya, si no hi ha una ordre de detenció diferent de l’europea no procediria el lliurament dels perseguits per la justícia espanyola.

AMPLIAREM

Port de Tarragona