Vox es querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per encobriment, odi i conspiració per a la rebel·lió

Quim Torra, president de la Generalitat.

Dos dies després de la votació del Parlament que ha convertit a Quim Torra en president de la Generalitat, ja arriba la primera iniciativa judicial que pretén descavalcar. La Sala Civil i Penal ha registrat avui una querella presentada contra ell pels suposats delictes de rebel·lió, encobriment i incitació a l’odi i la xenofòbia, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La sala requereix al querellant per a la designació de procurador i ha de traslladar a Fiscalia perquè es pronunciï sobre l’admissió. Serà la sala de adminisiones la que decideixi finalment, informa aquesta font.

La querella l’ha presentat el partit d’extrema dreta Vox, que dóna suport a la iniciativa penal en les «manifestacions i intencions reconegudes pel querellat» i per la seva participació directa en el referèndum de l’1-O. Per aquest motiu, es demana la seva inhabilitació i la retirada del seu passaport.

Port de Tarragona