Detenen un fals advocat que es quedava amb les senyals de compra de pisos on els propietaris havien mort

accidentes mortales de motos en Camarles y Arenys de Mar
El accidente ocurrió cerca del núcleo urbano de Camarles.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 45 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de quatre delictes d’estafa i quatre de falsificació documental, ja que s’apropiava de les pagues i senyals de compra de pisos. Segons informa el cos policial, el detingut és el responsable d’una immobiliària i per cometre les estafes es feia passar per advocat. La investigació es va iniciar arran d’una denúncia d’una persona que va manifestar que l’havien estafat en la compra d’un pis al barri de Sants de Barcelona.

Les indagacions policials van conduir els agents a constatar que el modus operandi consistia en posar a la venda un immoble del qual els estafadors disposaven d’informació prèvia que feien servir per als seus interessos. Hi havia dues casuístiques amb les que treballaven: els pisos que sabien que estaven buits per diferents raons o els que estaven ocupats amb els legítims propietaris difunts.

La investigació va posar de relleu que les vendes de domicilis a partir d’aquest mètode d’estafa es feien a través d’immobiliàries que no tenien coneixement que al darrere hi havia una activitat delictiva. Un moment important de l’operació es produïa quan es duia a terme la signatura de les arres. A l’acte s’hi presentava una persona que simulava ser la propietària del pis juntament amb el seu advocat. Portava un document falsificat a nom de la legítima propietària, que ja estava morta.

Aquesta posada en escena, on aparentment tots els elements generaven la confiança necessària per a fer una operació d’aquestes característiques, comportava que la persona interessada en adquirir l’habitatge efectués la paga i senyal per assegurar-se’n la seva adquisició.

Es donava el cas que algunes de les víctimes fins i tot havien pres mesures de seguretat abans de dur a terme la transacció: demanaven informació de la finca al Registre de la Propietat per assegurar-se que no hi havia cap qüestió que grinyolés. El fet que la documentació fos falsificada i concordés amb la titularitat de la persona difunta, que n’era la legítima propietària, no feia aixecar cap sospita i era molt difícil de detectar fins que ja no era massa tard.

La majoria de les víctimes no detectaven que havien estat estafades fins al moment de l’escriptura pública, ja que els estafadors òbviament no compareixien a aquest acte i, en conseqüència, mai no s’acabava duent a terme. Fins al moment hi ha cinc víctimes acreditades i el valor dels diners estafats ascendeix a 122.000 euros. La investigació ha comportat la detenció del cervell de la banda, que adoptava el rol d’advocat durant la signatura de la paga i senyal. L’arrestat era conegut per exhibir el seu alt ritme de vida i exercia de responsable d’una immobiliària de Barcelona. La dona, que es feia passar per la propietària del pis, està en crida i cerca. El detingut va passar a disposició judicial el dia 17 de maig i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona