Dotze detinguts en la desarticulació d’una banda dedicada a falsificar targetes de residència per a prostitutes de Barcelona

archivo

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a la falsificació de targetes d’identitat d’estranger, informa el CNP. En l’operació s’ha procedit a la detenció de 12 ciutadans colombians -6 a Madrid, 4 a Barcelona, ​​1 a Pamplona i un altre a Mallorca- acusats de diversos delictes com pertinença a organització criminal, estafa, falsedat documental o infracció a llei d’estrangeria.

La banda estava assentada a Madrid i els demandants principals de la documentació falsa eren dones, també de nacionalitat colombiana, que exercien la prostitució a Barcelona. Els falsificadors arribaven a cobrar 6.000 euros per cada targeta, tractant-se de còpies de gran qualitat. Les investigacions van donar començament quan un agent va detectar en un control de documentació una targeta d’identitat d’estranger, que va resultar ser una falsificació de gran qualitat. Així, es va procedir a la detenció del ciutadà colombià que la portava per un delicte de falsedat documental i es va obrir una línia d’investigació sota la sospita de l’existència d’una organització criminal dedicada a la fabricació d’aquestes còpies.

Les indagacions posteriors van portar els agents a conèixer de l’existència d’una banda situada a Madrid, formada per ciutadans colombians, que captaven al nostre país a estrangers en situació irregular als quals prometien legalitzar la seva situació administrativa a Espanya mitjançant l’adquisició d’una targeta de residència falsificada.

Confecció de documentació falsa

El modus operandi consistia a conjugar una sèrie de tràmits legals de residència amb la confecció de diferents tipus de facsímils de Targetes d’identitat d’estranger i d’estampat de segells de la zona Schengen en passaports, en funció de les característiques de la situació administrativa a Espanya de cada sol·licitant del document il·lícit.
El procés finalitzava quan l’organització reunia la informació i material suficients per elaborar la còpia de la targeta de residència, que lliuraven als seus destinataris a canvi de diversos pagaments que anaven efectuant al llarg de tot el desenvolupament i que ascendien a un total d’uns 6.000 euros.
Actuaven a Madrid, Parla, Coslada i Barcelona.

S’aconsegueixen ubicar les zones d’actuació de l’organització, resultant ser Madrid capital i els seus municipis de Coslada i Parla, on buscaven i captaven persones interessades a obtenir la documentació falsa. Així mateix, es constata que gran part de les falsificacions es venien a Barcelona, ​​concretament a dones colombianes que exerceixen la prostitució i aconseguint identificar la persona encarregada de la seva captació com la parella del responsable de diversos clubs de cites.
Un cop identificats tots els membres de l’organització criminal es va procedir de manera coordinada al registre de tres domicilis a Madrid, Parla i Coslada, a més de la inspecció de dos locals de contactes a Barcelona. I es va dur a terme la detenció de 12 persones: (6) Madrid, (4) Barcelona, ​​(1) Pamplona i (1) Mallorca, tots ells de nacionalitat colombiana.

Port de Tarragona