El raper Valtonyc fuig a Bèlgica hores abans d’haver d’ingressar a la presó

El raper Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, ha fugit a Bèlgica per evitar entrar a la presó. El termini per ingressar a la presó s’acabava demà, però el músic ho avançava les seves intencions en un tuit: «No l’hi vaig a posar tan fàcil, desobeir és legítim i obligació davant aquest estat feixista». Familiars i amics diuen que fa dies que no li han vist a Mallorca, i segons informa TV3 seus seguidors han comprat bitllets d’avió a diferents destinacions amb la intenció de despistar les forces de seguretat sobre el parador de Valtonyc. Avui es va fer públic que ha fugit després que el Tribunal Suprem hagi ratificat la sentència de l’Audiència Nacional. El Constitucional no va admetre el recurs del raper, que apel·larà al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Port de Tarragona