La Guàrdia Civil investiga un veí de Godall per maltractament animal després de deixar a quatre gossos en estat d’abandonament

La Patrulla de Protecció de la Naturaleza (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa ha pres declaració en qualitat de investigat a un veí de Godall, per la comissió de delictes relacionats amb el maltractament animal, per mantenir en una finca quatre gossos de raça podenco en estat d’abandó.

Els fets es remunten a la setmana passada en el terme municipal de Godall, quan es va iniciar una investigació que va començar després de la denúncia d’un veí d’aquesta localitat, que havia observat el greu estat d’abandó en què es trobaven diversos animals en una finca del municipi. Quan la Guàrdia Civil es va desplaçar a la finca va poder observar quatre gossos de raça podenco que presentaven greus símptomes de desnutrició i desatenció veterinària.

Per aquest motiu es va sol·licitar la col·laboració dels serveis vetrinarios del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, així com de l’entitat sense ànim de lucre Engrescats Terres de l’Ebre com a dipositària judicial dels animals.

Després de realitzar diverses gestions va ser localitzat el propietari de la finca, que va ser requerit per a la seva personació en la mateixa a fi d’atendre les necessitats bàsiques dels animals.

Un cop personat el propietari de la finca en el lloc i després d’atendre les necessitats dels animals, es va procedir a la seva citació en dependències de la Guàrdia Civil de Tortosa, a fi de prendre-li declaració en qualitat de investigat per quatre presumptes delictes de maltractament animal .

Després cobrir les primeres necessitats dels animals i realitzar una primera cura pal·liativa per part dels serveis veterinaris, els gossos van ser lliurats a l’associació protectora d’animals Engrescat de les Terres de l’Ebre, que actua com a dipositària judicial, per a la seva recuperació.

Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat en Funcions de Guàrdia d’Amposta.

Port de Tarragona