FLASH: Una vintena de detinguts en registres policials per la presumpta defraudació de dos milions d’euros a la Diputació de Barcelona

L'expresident de la Diputació i exalcalde de Martorell, Salvador Esteve, és un del arrestats.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa que, per ordre del Jutjat de Instrucció número 1 de Barcelona, ​​s’estan practicant avui, dijous 24 de maig, una vintena de registres relacionats amb un presumpte frau per valor de dos milions d’euros des de la Diputació de Barcelona. En l’operació s’hauria dut a terme 22 detencions de moment. La quantitat suposadament defraudada seria procedent de subvencions irregulars en matèria de cooperació amb països en desenvolupament. La causa està oberta, i s’investiga des de fa més d’un any, pels delictes de malversació, prevaricació, negociació prohibida a funcionari públic, falsedat i frau en subvencions. La causa s’ha declarat secreta. Les dependències registrades serien seus de la Generalitat, empreses, ONG i de la pròpia Diputació.

En l’operació, batejada amb el nom de “Estela” es porta a terme per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia, que hauria detingut al ex president de la Diputació de Barcelona i ex-alcalde de Martorell, Salvador Esteve.

AMPLIACIÓ:

10:51 h. Informació del TSJC. Es tractava subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament amb països d’Amèrica Llatina, el Marroc o Bòsnia, entre d’altres, des de la Diputació de Barcelona mitjançant diverses entitats entre els anys 2012 i 2015. Entre els llocs registrats es troba l’Oficina de Cooperació al desenvolupament o la seu de CATmón ubicades a Barcelona, Manresa, Olot, Tordera, Cabrils i Reus, entre d’altres. Per garantir l’execució de les entrades i registres, la policia practicarà una trentena de detencions.

 

 

Port de Tarragona