Deu ferits a dos incendis a habitatges ocorreguts a Badalona i Mataró

Imatge facilitada per Bombers de l'actuació al magatzem de Santpedor.

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquest matí, en l’extinció de dos incendis en edificis. Un d’ells a Badalona, on han resultat afectades sis persones que han requerit ser evacuades a diferents centres hospitalaris, i un altre incendi a Mataró amb dues persones evacuades. A primera hora del matí, en l’extinció d’un incendi d’habitatge al número 22 del carrer Simancas de Badalona en un edifici de 5 plantes. L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 07.17 hores, ha cremat totalment un dels pisos ubicats a la quarta planta de l’edifici i ha causat danys a les finestres del pis superior i també a la porta d’accés del pis del costat i el replà de l’escala.

Durant les tasques d’extinció, s’han desallotjat preventivament els veïns dels pisos inferiors i confinat els que estaven al quart i cinquè pis. El SEM, que ha desplaçat 6 unitats al lloc, ha atès 8 persones d’aquest edifici, 6 d’elles les ha traslladat a centres hospitalaris: 1 dona de 52 anys amb cremades, menys greu, a l’hospital de la Vall d’Hebron; 3 més, un dels quals és un menor de 2 mesos amb cremades lleus, a l’hospital Can Ruti de Badalona; i, 2 a l’hospital Municipal de Badalona, menys greus per fum.

Un cop els Bombers han pogut donar per controlat l’incendi, a les 07.37 hores del matí, han revisat tots els pisos i els veïns, excepte els del pis sinistrat, ja han pogut retornar. Al lloc, han treballat també efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

Incendi en un local de Mataró amb 2 ferits

A les 04.55 hores d’aquest matí, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi en un local situat al número 35 del carrer València de Mataró. L’incendi ha afectat part d’aquest local, amb activitat tèxtil, ubicat a la planta baixa de l’edifici. Els Bombers, que han desplaçat 10 dotacions al lloc de l’incendi, han desallotjat els ocupants de l’edifici i han pogut donar per controlat l’incendi a les 06.00 hores.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han activat 3 unitats, han evacuat dues persones ferides. Es tracta d’un home de 40 anys que ha patit cremades i ha estat traslladat a l’hospital de la Vall d’Hebron ferit greu. I, un home de 32 anys, menys greu, afectat per inhalació de fum que l’han traslladat a l’hospital de Mataró.

Per últim, sis dotacions de Bombers de la Generalitat han actuat a l’interior d’un magatzem de Santpedor on ha cremat una màquina de neteja municipal i prestatgeries amb material divers. No s’han registrat ferits.

Port de Tarragona