Els Mossos detenen un fals inspector de treball que estafava els propietaris d’establiments de Barcelona

Mossos d’Esquadra adscrits al Grup d’Investigació de la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats de Barcelona van detenir el 24 de maig un home, de 66 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de 39 delictes d’usurpacions de funcions públiques, 18 delictes lleus d’estafa i nou delictes de falsificació documental. La investigació va començar el 2017 quan l’home va ser detingut en un supermercat del districte de l’Eixample a partir de la denúncia del responsable de l’establiment que va detectar irregularitats durant una inspecció.

Arran d’aquesta detenció, els Mossos van analitzar la documentació intervinguda i van dur a terme una investigació exhaustiva que els va permetre determinar que el detingut havia participat en altres fets delictius similars a la ciutat de Barcelona.

Els investigadors van concloure que com que l’home, que també era advocat, havia treballat com a inspector de treball i, per tant, coneixia la normativa actual, ho aprofitava per estafar els establiments. S’acreditava amb el carnet d’ofici i buscava els elements que podrien comportar una sanció. Els deia que seria una multa quantiosa i que ell podia fer la vista grossa si li pagaven una quantitat menor.

A més, buscava establiments regentats per treballadors d’origen estranger, d’aquesta manera s’aprofitava de la barrera idiomàtica i la manca de coneixements de la legalitat vigent per part de les víctimes. El presumpte estafador va aturar la seva activitat delictiva durant un període de temps, fet que va dificultar la seva localització fins el 24 de maig quan va ser detingut en un establiment d’apostes. El detingut, amb antecedents policials d’aquesta tipologia delictiva, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la llibertat.

Port de Tarragona