Detenen un conductor que dormia al voral de l’autopista, triplicava la taxa d’alcoholèmia i portava armes al maleter

Mossos de Trànsit van detenir de matinada un conductor, de 37 anys i de nacionalitat francesa i amb domicili a França, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol. Els fets van succeir pels volts de les tres de la matinada, quan els agents van rebre l’avís que un cotxe havia estacionat al voral de la C-32, a l’altura del punt quilomètric 97,5 en sentit Barcelona, dins el terme municipal d’Argentona, a la comarca del Maresme.

Els agents van comprovar que, efectivament, hi havia un vehicle amb matrícula francesa i un home dormint dins. Els avisos dels agents, inclús amb el xiulet reglamentari, no van despertar l’ocupant del vehicle, per aquesta raó els agents van buscar una porta oberta per tal d’arribar a l’home i comprovar el seu estat.

Quan l’home va obrir els ulls es trobava molt desorientat, feia moviments descoordinats i presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. Els agents li van demanar la documentació i va començar a buscar-la sense èxit a la part davantera del cotxe, finalment la va localitzar al maleter dins una bossa.

Es dóna la circumstància que els agents van observar que en el maleter hi havia un carregador, per aquesta raó van escorcollar tot el vehicle. L’arrestat tenia dins del cotxe diverses armes carregades, cartutxos, carregadors buits i un cinturó operatiu de tir pràctic. L’home també va presentar la seva llicència esportiva de la federació francesa de tir.

Els mossos també van realitzar la prova d’alcoholèmia al detingut i va donar un resultat positiu de 0,84 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, tres vegades per sobre del límit màxim permès.

A raó del positiu en alcoholèmia i que no tenia domicili conegut al territori nacional, es va detenir l’home per un delicte contra la seguretat del trànsit. A banda, se li van retirar les armes i la munició per tal de comprovar la veracitat de la documentació presentada.

El conductor compareixerà davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró les hores vinents.

Port de Tarragona