Els Bombers han actuat a una dotzena d’incendis en habitatge, en tres d’ells set persones han patit intoxicació

Sanitaris atenen a un bomber al carrer Romaní de Polinyà / Bombers

Els Bombers de la Generalitat han treballat, des de la tarda d’ahir i fins aquesta matinada, en dotze serveis per apagar incendis d’habitatge. En cap d’aquests sinistres ha hagut ferits de gravetat, però en tres dels quals s’ha hagut d’atendre diversos veïns per inhalació de fum. Ha estat a Terrassa, Vilanova i la Geltrú, i Polinyà.

A Terrassa (el Vallès Occidental) un incendi va afectar anit (l’avís del foc es va rebre quan passaven cinc minuts de les dotze) l’altell d’una casa situada al c/ Sant Josep, número 43. El foc va cremar diversos mobles i estris a l’interior de l’altell situat al pati, mentre que la resta de la casa va quedar afectada per fum i temperatura. Després de les revisions dutes a terme per les tres dotacions dels Bombers que s’hi van desplaçar per apagar l’incendi, es va comprovar que no hi havia afectacions estructurals. Un home de 56 anys va ser atès pels serveis sanitaris, ja que presentava símptomes lleus d’inhalació de fums, però no va caldre la seva evacuació.

D’altra banda, a les 00.40 hores va entrar l’avís d’emergència d’un altre incendi d’habitatge. En aquest cas, un veí anà directament al parc de Bombers de Vilanova i la Geltrú, al Garraf, per donar l’avís que cremava un pis al c/ Llibertat, número 128.. Hi van intervenir tres dotacions dels Bombers, les quals van controlar el foc en menys d’un quart d’hora. Va cremar una habitació i l’únic ocupant del pis (que estava dormint) va ser evacuat a l’Hospital Sant Camil per intoxicació de fum de caràcter lleu. Hi va intervenir una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Ja de matinada, set dotacions dels Bombers de la Generalitat han estat requerides per atendre un incendi d’habitatge a Polinyà (el Vallès Occidental). L’avís de l’incendi s’ha rebut a dos quarts de set del matí i ha cremat dos pisos d’un edifici situat al c/ del Romaní, número 21, mentre que un tercer ha quedat afectat per fum. Aquests tres apartaments no podran ser ocupats mentre no es certifiqui la seva seguretat.

Com a conseqüència d’aquest incendi, les causes del qual encara no estan determinades, el SEM –que ha destinat tres unitats- ha atès cinc persones per intoxicació de fum. Una d’aquestes persones ha estat donada d’alta al lloc, mentre que les altres quatre (entre les quals hi havia dos menors d’edat) s’han traslladat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Tots els ferits presentaven una simptomatologia lleu.

Port de Tarragona