Incendi a la central nuclear Vandellòs II que activa la prealerta d’emergència però no ha tingut conseqüències

Un incendi, originat en un armari elèctric de la central nuclear Vandellòs II a les deu del matí d’avui, diumenge, ha provocat l’activació de la prealerta d’emergència. L’incident no ha afectat els sistemes de seguretat de la central, que es troba actualment en fase de parada per recàrrega. El foc, que s’ha iniciat a dos quarts de nou del matí, ha quedat extingit pocs minuts després de les nou. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat en un comunicat que «aquest succés no ha tingut repercussió en els treballadors, la població, ni el medi ambient i ha estat classificat provisionalment com a nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES)». A les 10.10 h s’ha donat per finalitzat la situació d’Emergència interior.

 

Port de Tarragona