Una vintena de detinguts al Camp de Tarragona i Baix Penedès en una operació contra una banda dedicada al tràfic internacional de marihuana

La investigació policial es remunta al mes de juliol del 2017 quan un grup de persones vinculades a l’estructura criminal ara desmantellada van accedir a l’exterior de la comissaria dels Mossos del Vendrell per intentar recuperar diverses bosses

Els Mossos d’Esquadra han detingut 24 persones, d’edats compreses entre els 71 i 24 anys, que formaven part d’una organització criminal dedicada a la producció i posterior distribució d’importants partides de marihuana a altres grups delinqüencials i que es dirigia des del Baix Penedès. Segons ha pogut acreditar la investigació, gran part de la droga que produïen ells mateixos o compraven a altres productors servia per abastir altres estructures delinqüencials establertes a l’Estat Espanyol però originaries de països europeus com el Regne Unit, Holanda i França. És per això que el destí final de la marihuana era aquests països, on el preu de venda d’aquesta substància en el mercat negre és molt superior que en el cas de Catalunya.

Entre els detinguts hi ha un matrimoni amb els seus dos fills i es dona la circumstància que aquestes quatre persones coneixien, dirigien, supervisaven i finançaven totes les activitats delictives que duien a terme els seus subordinats a més d’administrar els beneficis obtinguts. De fet, era des dels mateixos domicilis familiars ubicats al Baix Penedès des d’on els quatre organitzaven tot el sistema logístic per produir i comercialitzar la droga. En d’altres casos, a partir de la seva àmplia xarxa de contactes vinculats al cultiu i producció de marihuana es limitaven a fer d’intermediaris entre proveïdors d’aquesta droga i d’altres estructures delictives de caràcter transnacional, fet que els permetia aconseguir importants beneficis econòmics.

Van entrar a la comissaria a recuperar droga

La investigació policial es remunta al mes de juliol del 2017 quan un grup de persones vinculades a l’estructura criminal ara desmantellada van accedir a l’exterior de la comissaria del Baix Penedès per intentar recuperar diverses bosses que estaven a dins d’un vehicle comissat en el marc d’un operatiu policial, precisament contra el tràfic de droga. L’actuació policial que es va dur a terme just després de detectar-se aquests fets va permetre detenir a dos dels autors i recuperar 41,5 quilograms d’haixix.

En el marc del dispositiu que es va dur a terme el passat dilluns en municipis del Camp de Tarragona, el Baix Penedès i el Baix Llobregat i es van desmantellar deu plantacions interiors de marihuana, es van intervenir 1646 plantes de marihuana amb un pes de 112 kg i un preu de mercat de 572.769 euros; cabdells de marihuana amb un pes brut de 28 kg amb un preu de venda aproximat de 142.151 euros; 63,36 grams amb un preu de venda de 3.757 euros i 1,7 kg d’haixix amb un preu de venda aproximat de 9.627 euros.

D’altra banda també es van intervenir tres armes de foc detonadores tipus pistola, 11 armes llargues, defenses elèctriques, màquines per envasar al buit i més de 65.000 euros en efectiu.

Port de Tarragona