Detenen a l’aeroport del Prat a dos dels presumptes implicats en l’agressió sexual de Razzmatazz, un cas que aixeca dubtes

Dos músics nord-americans al que els Mossos havien retirat el passaport mentre s’investiga la presumpta agressió sexual ocorreguda a la sala Razzmatazz de Barcelona, ​​han estat detinguts a l’aeroport del Prat. Els joves intentaven agafar un avió tot i no disposar de passaport legalment, encara que algunes fonts parlen que podrien haver-se renovat el document, després de ser-los retirats per la policia. S’han detingut dos dels tres acusats, de moment, ja que no s’haurien presentat davant del jutge després de ser alliberats pels Mossos després de la seva declaració policial. La investigació avança amb una certa precaució ja que la versió de la noia no coincideix amb el que es pot comprovar en les càmeres de seguretat. La cadena Antena 3 afirma que una de les precaucions dels investigadors es basa en el fet que la jove havia fet alguna denúncia falsa amb anterioritat.

Ahir es van registrar protestes davant la sala per part de dos centenars de persones que es van concentrar davant la sala d’actuacions per condemnar la presumpta violació múltiple. La mobilització va ser organitzada pel col·lectiu La Filadora, assemblea feminista del Poblenou de Barcelona. El col·lectiu ha volgut transmetre força i sororitat cap a la presumpta víctima i s’han sentit proclames sobre la freqüència dels acasos d’agressió sexual i «el ramat és el sistema».

ACTUALIZACIÓ (Informació facilitada per premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya):

El jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, en funcions de guàrdia d’incidències, ha rebut a dos detinguts, a les 22.45 hores, per la seva suposada implicació en una presumpta agressió sexual en una discoteca de Barcelona la matinada de dissabte.

Els detinguts, immediatament després de la captura policial quan es disposaven a abandonar el país, han sol·licitat habeas corpus (detenció il·legal) i han estat posats a disposició de l’autoritat judicial. Un cop en el jutjat, i davant la presència del seu advocat i de la fiscal, han retirat l’habeas corpus quedant detinguts fins demà quan està previst que passin a disposició judicial.

Port de Tarragona