Ordenen l’ingrés a la presó del presumpte assassí de la nena de Vilanova, que diu no recordar el crim perquè anava drogat i begut

Edifici on es va cometre el crim, al número 26 de l'avinguda de Cubelles de Vilanova.

La titular del jutjat d’instrucció número 1 de Vilanova i la Geltrú, que instruirà el cas de la mort de la petita Laia, de 13 anys, ha dictat presó incondicional sense fiança per al detingut pel fet. Les acusacions a què s’enfronta seran per un delicte contra la vida, sense que s’hagi precisat encara si és homicidi o assassinat; abús o agressió sexual a menor de 16 anys i un delicte de detenció il·legal. Les primeres declaracions de l’acusat, de 42 anys, són que havia consumit una elevada quantitat de cocaïna i havia begut alcohol, basant-se en aquestes circumstàncies al·lega que no recorda haver matat la nena.

La seva declaració ha durat una hora i mitja, i ha començat a les quatre de la tarda. El seu advocat ha manifestat que es troba penedit pel crim. I la jutgessa ha ordenat que se li s’extreguin mostres d’orina, saliva i cabell per determinar via ADN i anàlisi toxicològica per conèixer detalls biològics sobre el consum de drogues i alcohol. Les mostres d’ADN podrien ser comparades amb les traces que es puguin trobar en el cos de la menor, que només vestia roba interior i samarretes quan els seus oncles van descobrir el seu cos sota un matalàs.

Port de Tarragona